Toiminnan esittely - yhteenveto

Jatkuvinta toimintaa ORC:llä on kahdesti viikossa olevat peli-illat, jotka keskittyvät lauta- ja figupeleihin, mutta joissa toisinaan on roolipelejäkin pelailtu. Peli-iltoihin kannattaa vain pölähtää paikalle. Kirjastostamme löytyy yli 200 peliä, kun duplikaatteja ei lasketa, joten mielenkiintoista pelattavaa kyllä löytyy ja jos haluat tuoda oman pelin mukanasi, ovat örkit tunnetusti avoimia uusille lautapeleille. Tämän lisäksi meillä on saunailtoja (kuten peli-ilta, mutta myös sauna ja purtavaa omakustannehintaan) ja pelileirejä (kuten saunailta, mutta viikonlopun mittaisena ja omat eväät mukaan). Erikoisimmista tapahtumista, kuten excursioista, ilmoitetaan erikseen.

Peli-illat

Monet örkit, erityisesti nuoret ja rauhattomat yksilöt, mittelevät mielellään taitojaan mitä moninaisimmissa lajeissa. Peli-illoissamme voi törmätä verisiin mittelöihin niin lauta- kuin kortti- tai miniatyyripelienkin parissa. Peli-iltoja järjestetään Learning Hubissa@Otakaari 1 kahdesti viikossa, tiistaisin ja perjantaisin kello 17. Ne jatkuvat usein myöhään yöhön.

Ropet ja eloropet

Örkeistä on mukava kokoontua silloin tällöin tekemään porukalla sankarillisia tekoja ja taistelemaan pahuutta (kuten haltioita) vastaan. Parhaiten tämä onnistuu roolipelien ihmeellisissä maailmoissa. Vaikka peli-illoissa nähdään roolipelejä vain silloin tällöin, on harrastus örkkien keskuudessa voimissaan. Toisinaan örkit nousevat pölyisen pöydän ja hikisten noppien äärestä ja suuntaavat live-roolipeleihin eli larppeihin. Muitten tapahtumissa käymisen lisäksi ovat örkit muutamaan otteeseen järjestäneet myös omia pelejään.

ORC järjestää noin joka toinen lauantai kaikille avoimet roolipelipäivät, jotka jatkuvat koko vuoden Kylän olohuoneella. Tavoitteena on pitää kävijämäärä vakaana 10-20 henkilössä ja saada uusia pelaajia tutustutettua roolipelaamiseen. Pathfinder-toimintaa pidetään esillä, mutta tarjontaa pyritään laajentamaan myös muihin peleihin, sen rajoissa miten pelinjohtajia löydetään.

Pelileirit

Pari kertaa vuodessa örkit jättävät tutut ja turvalliset Otaniemen pelailumaansa ja suuntaavat Luukin kesäsiirtolaan (tai toiseen leirikekukseen) pelaamaan lautapelejä ja muuta sekalaista - ja toisinaan jopa roolipelaamaan muutaman skenaarion. Ja luonnollisesti viikonlopun mittaisen pelileirin ohjelmassa on myös rankkaa saunomista. Syksyn pelileirin yhteydessä järjestetään tavallisesti myös Kuutamoulvojaiset perjantai-illasta. Tässä salatussa rituaalissa uusista örkkifukseista leivotaan todellisia, täysvaltaisia örkkejä.

Bofferointi ja Sotahuuto

ORC osallistuu kesäisin Sotahuuto-tapahtumaan Special Orc Service-nimellä (SOS). Sotahuuto on pohjoismaiden suurin ja tunnetuin keskiaikaisen sodankäynnin simulaatiopeli, joka käydään täyskontaktiaseilla: pehmustetuin miekoin, keihäin ja panssarein. Viime vuosina noin kolmisenkymmentä örkkisoturia on tampannut peltoja ympäri Suomea tutulla taktiikalla, hyödyntäen ylivertaista taistelukuriaan tornikilpien, miekkojen ja keihäiden kanssa. 2014 mukana oli myös joitakin jousiampujia ja huhujen mukaan örkki skirmasi yhdessä taistelussa. Huolimatta tai johtuen siitä, että örkit eivät harjoitelleet ennen itse tapahtumaa, oli tuloksena tapahtumassa kahdeksas sija.

Tanssin huumaa

Vaikka örkit tunnetusti ovatkin älykästä ja nykyaikaista väkeä, arvostetaan heidän parissaan myös historiaa, niin todellista kuin kuviteltuakin. Sen lisäksi, että se näkyy monien roolipelien ja larppien aihevalinnoissa, tapaavat örkit silloin tällöin tanssahdella esivanhempiensa tapaan. Vuosittain itsenäisyyspäivänä järjestetään suuret karkelot, nimeltään Linnan vastaanotto.

Kaukomatkoja

Örkit ovat aina olleet liikkuvaa kansaa, ja niinpä he nykypäivänäkin usein piipahtavat Otaniemen ulkopuolella. Pari kertaa vuodessa järjestetään Luukin kesäsiirtolassa viikonlopun mittainen pelileiri, jossa pelataan, pelataan, saunotaan ja pelataan (kertoopa tarina, että joku olisi joskus nukkunutkin). Uusien örkkien perinteinen initiaatioriitti, Kuutamoulvojaiset, järjestetään yleensä syksyisen pelileirin yhteydessä samaisissa Nuuksion pimeissä ja pelottavissa maastoissa. Silloin tällöin matkataan myös kauemmaksi - ovatpa örkit silloin tällöin herättäneet kauhua ja paniikkia jopa rakkaissa etelänaapureissamme virolaisissa.

Kirjasto

ORC:llä on laaja ja monipuolinen kirjasto, josta jäsenet voivat lainata teoksia käyttöönsä. Kirjasto sisältää kaikensorttisia pelejä roolipeleistä lauta-, kortti- ja miniatyyripeleihin.

Kaikki mukaan!

Vaikka örkit toisinaan saattavat vaikuttaa sisäänpäinlämpiävältä, omia yksityisiä juoniaan punovalta porukalta, etsivät he todellisuudessa aina uutta tykinruok… uusia jäseniä tiiviiseen ja välittävään yhteisöönsä. Örkkimäiseen menoon kannattaa tulla tutustumaan, vaikkapa seuraavaan peli-iltaan.

Tekstit: Tommi Horttana et al.
Piirrokset: Petri Hiltunen
Logo: Ermo Seikku
Powered by DokuWiki
toiminta/toiminta.txt · Last modified: 2016/01/05 23:27 by admin