Toimintakertomus 2019

orc /

Lautapelit

2019 peli-illat jatkuivat normaalisti tiistai- ja perjantai-iltaisin yliopiston Learning HUBissa. Peli-illoissa pelattiin pääasiassa erilaisia lautapelejä. Vuoden suosituimmista peleistä mainittakoon muutama: Gaia Project, Terraforming Mars ja loppuvuodesta Maracaibo olivat usein pelauksessa. Lautapelaamisen SM-kisoissa ORC otti jälleen voiton. Meta oli kohdillaan ja örkkien suoritukset tasaisen voimakkaita. Yksittäispelaajan parhaan suorituksen jakoivat neljä pelaajaa, joista yksi oli örkki.

Miniatyyripelit

Miniatyyripelejä pelataan nykyään peli-iltojen ulkopuolella. Örkin miniatyyripelaajat kävivät kesällä jälleen ETC-turnauksessa edustamassa Suomea 9th Age miniatyyripelissä. Tänä vuonna kisat olivat Novi Sadissa Serbiassa. Menestys oli keskinkertaista tavalliseen tapaan. Osallistuminen Suomen muihin turnauksiin oli aktiivista ja jokseenkin menestyksekästä.

Saunat

Vuonna 2019 pidettiin 5 saunailtaa. Talvisauna helmikuussa, SOS-sauna ja kevätsauna toukokuussa, fuksisauna Ossinlinnassa lokakuussa ja linnan vastaanoton jatkosauna joulukuussa. Saunat keräsivät perinteiseen tapaan yleisöä sekä vanhemmista että tuoreemmista örkkinaamoista.

Pelileirit

Pelileirejä järjestettiin kaksi, joista toinen kesäkuussa Luukissa  ja toinen syksyllä Sierlassa. Olimme Sierlan viimeiset käyttäjät ennen kuin se suljettiin pysyvästi huonon kunnon takia! Leireillä pelattiin tavalliseen tapaan useita pidempiä lautapelejä ja uusia suosikkeja, roolipelattiin, saunottiin ja uitiin. Osallistujia leireillä riitti hyvin. 

Roolipelipäivät

Roolipelipäiviä ei tällä hetkellä ole, mutta örkin telegram-kanavalla näkyi erilaista rope-järjestäytymistä.

Linnan vastaanoton tanssit ja tanssikurssi

ORC järjesti vuonna 2019 yhdessä tanssiryhmä Linnean kanssa tanssikurssin jotka huipentuivat itsenäisyyspäivän tanssiaisiin Smökissä 6.12. Tanssiharjoituksia oli kuusi syksyn aikana ja niissä opetettiin aloittelijaystävällisesti historiallisia tansseja. Tapahtumassa kävi yli sata örkkiä ja historiallisten tanssien harrastajaa, jotka tanssivat hienoissa puvuissaan hallituksen kättelyjen jälkeen iltaviidestä aina yhteentoista saakka.

MTG-pelit

Magic the Gathering peli herätettiin pitkästä aikaan aktiiviseksi osaksi ORC:n peli-iltoihin. Syksyn aikana noin joka toinen viikko pelattiin 6-8 hengen cube draftejä. Ne olivat onnistuneita ja harkittiin myös muita Magic the Gathering peli-muotoja tulevaisuuteen.

Sotahuuto

SOS, eli Special Orc Service osallistui Sotahuuto-tapahtumaan keskikesästä. Sotahuuto on pohjoismaiden suurin ja tunnetuin keskiaikaisen sodankäynnin simulaatiopeli, joka käydään täyskontaktiaseilla: pehmustetuin miekoin, keihäin ja panssarein. 

Kirjastotoiminta

ORC pelikirjastotoiminta jatkui entiseen tapaan. Vuoden aikana kirjastosta tehtiin useampi kymmenen lainausta.

Fuksitoiminta

ORC osallistui rekrytointitarkoituksessa Aalto-Partyyn, josta löydettiin useita rehellisesti toiminnasta kiinnostuneita opiskelijoita. Ohjelmassa partyssa oli bofferointia ja yleistä toiminnan esittelyä karkkitarjoiluineen. Haalarimerkkejä oli myynnissä kaikissa syksyn tapahtumissa. Aalto-Partyn lisäksi ORC osallistui Otasuunnistukseen pelauttaen perinteistä jätti-Carcassonnea.

Jäsenissä aktiivinen näkyminen tapahtumissa tuotti odotettua vähemmän tulosta, mutta kuitenkin paremmin kuin edellisenä vuotena. Joitakin uusia jäseniä liittyi ORC:n aktiivikävijöihin.

Kansainvälisyys

ORC peli-illoissa on käynyt silloin tällöin pari vaihto-opiskelijaa. Tanssikurssille osallistui useampikin. Yhdistyksen tiedotus tapahtui pääosin suomeksi ja englanniksi. 

Ropecon 2019

ORC osallistui jälleen Ropeconin järjestämiseen tilavarausten sekä roolipelien peluuttamisen puitteissa.

Yhteistyö muiden akateemisten roolipeliseurojen kanssa

ORC järjesti Alter Egon kanssa Akateemisen Roolipeli Ekskursion Helsingissä. ARE:ssa kokoontui joukko akateemisia roolipeliseuroja ainakin Oulusta, Tampereelta, Helsingistä ja Espoosta.


0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *