Yhden leiriaikakauden loppu

orc /

Örkit viettivät jälleen yhden viikonlopun perinteisellä pelileirillään pe 1.11-su 3.11. Paikalla kävi yhteensä toistakymmentä pelaajaa. Pelileiri järjestettiin tällä kertaa Sierlan leirikeskuksessa, sillä suositumman Luukin leirikeskuksen päärakennus on ollut käyttökiellossa viime vuoden lopusta lähtien. Ohjelmassa oli tuttuun tapaan lautapelejä ja saunomista hyvällä porukalla. Erityisen kiinnostavan leiristä teki uudet pelit, joita oli tarttunut mukaan Essenin lautapelimessuilta Saksasta.

Kaikkia uusia pelejä en pelileirillä ehtinyt kokeilla. Poimintana omalla kohdalla jäi mieleen Terramara, jota ehdin pelata kahden pelin verran. Pelissä pelataan kylän päällikköä tavoitteena kehittää klaania eteenpäin keräämällä resursseja ja käyttämällä niitä esineiden tekemiseen. Tämän ohessa täytyy tasapainotella sotimisen, jokiseikkailun ja vankkuriajelun välillä. Mielenkiintoisen pelistä tekee muiden pelaajien tavoitteiden analysoiminen. Pahimmillaan pelaaja voidaan blokata tarvitsemistaan resursseista tai esineistä pahasti. Valittu päällikkö vaikuttaa strategiaan vahvasti, mikä tekee joka pelistä hieman erilaisen. Pelasimme pelit kolmella pelaajalla, jolloin neljännen pelaajan nappulat ainoastaan estävät pääsyn tietyille resursseille. Tämä teki varsinkin sotimisesta heikohkoa, koska kolmen vastustajan sijaan pystyi ryöstämään resursseja vain kahdelta vastapelaajalta.

Muista leirillä pelatuista peleistä kannattaa tulla juttelemaan ORC:n Telegram-kanavalle tai peli-iltaan. Peli-iltoihin kannattaa osallistua myös, jos olet kiinnostunut Terraforming Marsista. Örkit saivat juuri haltuunsa useita kappaleita Kickstarterin kautta tilattuja Turmoil-lisäosia, joista riittää iloa vielä pitkäksi aikaa. Lisäksi ensi viikon tiistaina 19.11 klo 17 eteenpäin järjestetään peli-illan yhteydessä ORC:n vaalikokous, jossa kannattaa olla ehdottomasti paikalla käyttämässä äänivaltaansa yhdistyksen tulevaisuuden suunnasta!

Mainittakoon vielä syksyn ohjelmasta Tanssikurssi, jota järjestetään Otaniemessä Jämeräntaival 3:n Monitoimitilassa sunnuntaisin klo 15-17. Kurssi on ilmainen eikä aikaisempaa tanssikokemusta tarvita, kuten ei myöskään haittaa, jos ei ole ehtinyt aikaisemmille harjoituskerroille. Kurssi huipentuu Itsenäisyyspäivänä 6.12. Smökissä järjestettäviin tanssiaisiin, joissa oppeja pääsee testaamaan pukuloisteen keskellä. Jos tanssiminen ei kiinnosta, voi liittyä lautapelaajien seuraan Rantasaunalle, jonne myöskin pukukansa saapuu tanssien jälkeen.

Otsikko jäikin vielä avaamatta. Örkeillä oli kunnia olla viimeiset käyttäjät Sierlan leirikeskuksessa. Leirikeskus suljettiin pysyvästi ma 4.11 alkaen huonokuntoisuuden vuoksi. Kun Luukin leirikeskus on poissa käytöstä kesäkaudelle 2021 asti, jää nähtäväksi missä tulevat leirit järjestetään. Espoon kolmesta vuokrattavasta leirikeskuksesta on käytössä vain yksi, eli Kattilaniemen leirikeskus. Sitä on joskus muinoin kokeiltu, mutta huhut kertovat, että siellä on vähänlaisesti tilaa lautapelata. Jos sinulla on ideoita hyviksi leiripaikoiksi, niin otamme niitä mielellämme vastaan.

Kategoriat: Yleinen

0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *